Studenten kapper

Het loont voor studenten steeds opnieuw de moeite om een bezoek aan de studenten kapper te brengen, in Utrecht is dat bijvoorbeeld Kapsalon Utrecht. Studenten profiteren van soms verrassend hoge kortingen, zonder dat er sprake is van kappers die het verschil tussen een pony en een paardenstaart niet weten. Met andere woorden: je krijgt gewoon een fris kapsel aangemeten en aan niets is te zien dat je naar een typische studenten kapper geweest bent.

Online platform met kappers die korting bieden

Voor studenten die in de grotere steden studeren is zelfs een online platform beschikbaar waarop ze kunnen zien welke kapper de meeste korting biedt aan studenten. Er zijn kappers die zich zo nu en dan een profileren als studenten kapper, je hebt ook salons die zich permanent richten op de studenten en er alles aan doen die naar hun zaak te lokken.

Je moet er als kapsalon wel iets mee doen

De muziek is gericht op de student en zelfs de lectuur op de leestafel is dat. Het zijn de kleine dingen die het ‘m soms doen. Studenten willen er graag verzorgd bijlopen, maar willen liever niet de normale prijs neerleggen. Omdat in bepaalde steden ontzettend veel studenten wonen, moet je er als kapsalon wel iets mee doen. Anders laat je een wel heel grote doelgroep liggen en dat kan in de kapperswereld waar de concurrentie moordend is ook helemaal niet.

Kapper van het jaar

In Groningen, studentenstad bij uitstek, werd onlangs de studenten kapper van het jaar gekozen. Dit kon prima, want daar zijn veel kappers die claimen rekening met de arme student te houden. Het testteam was verrast over de kwaliteit die geleverd werd, ondanks de soms echte stuntprijzen. Het team liet en de haren wassen en het haar knippen en kwam bij geen van de bezochte studenten kappers lager dan een 7 als rapportcijfer.

Dan maar een keer niet naar de kroeg

De winnaar van de contest kreeg een 7,9 als eindcijfer en de jury wist niets te bedenken waarin deze studenten kapper afweek van de diensten van een ‘normale’ kapsalon. Ondertussen zijn er mensen die de kortingen voor studenten en de groei aan studenten kappers maar onzin vinden. Zolang ze genoeg geld hebben om elke avond bier te kunnen drinken, kunnen ze ook de kapper wel gewoon betalen, is zo ongeveer de heersende mening. En op de keper beschouwd zit daar ook best wat in. Dan maar een keer een avondje niet naar de kroeg.

Studenten kapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *